Alligator Bioscience AB utser Chief Operating Officer

Lund den 29 november 2019 – Alligator Bioscience (Nasdaq Stockholm: ATORX), meddelar idag att bolaget utsett Dr Malin Carlsson till Chief Operating Officer. Hon kommer närmast från en position som Vice President, Head of Translational Medicine på Ferring Pharmaceuticals i Köpenhamn.

Malin Carlsson kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp och ha det övergripande ansvaret för bolagets kliniska projekt, med tonvikt på utvecklingsplanerna för läkemedelskandidaterna mitazalimab (ADC-1013) och ATOR-1015 som båda planeras inleda kliniska fas II-studier under 2020.

”Jag är väldigt glad över att ha lyckats rekrytera Malin Carlsson till Alligator. Med internationell erfarenhet av att leda klinisk utveckling och av att bygga utvecklingsorganisationer kommer hon att stärka vår kliniska kapacitet avsevärt. Detta är avgörande i den fas vi befinner oss i nu, med två produkter på väg mot fas II och ytterligare en produkt i klinisk fas I. Vi ser fram emot att välkomna Malin till Lund och vårt ledningsteam,” säger Per Norlén, vd på Alligator.

Malin Carlsson är legitimerad läkare med specialistbehörighet och doktorsgrad inom klinisk immunologi. Hon har även mångårig industriell erfarenhet från olika seniora roller i stora internationella läkemedelsbolag såsom AstraZeneca, Nycomed, Takeda och Ferring. Malin Carlsson tillträder rollen som Chief Operating Officer (COO) på Alligator den 1 januari 2020.

”Att få möjlighet att vara med och utveckla framtidens cancerbehandling är ett uppdrag som inte går att tacka nej till. Med min breda erfarenhet från kliniska studier inom immunologi och av strategisk organisationsutveckling i läkemedelsbranschen hoppas jag kunna tillföra ett kunnande som gör skillnad. Jag ser verkligen framemot att bli en del av Alligator”, säger Malin Carlsson.

För ytterligare information var god kontakta:
Cecilia Hofvander, Director Investor Relations & Communications
Telefon: 046-540 82 06

E-mail: cecilia.hofvander@alligatorbioscience.com

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 november 2019, kl.08.30.

Om Alligator Bioscience
Alligator Bioscience är ett publikt svenskt bioteknikbolag som utvecklar tumörriktade immunterapier mot cancer. Alligators projektportfölj innefattar sex läkemedelskandidater i klinisk och preklinisk utvecklingsfas: mitazalimab (ADC-1013), ATOR-1015, ATOR-1017, ALG.APV-527 (i samutveckling med Aptevo Therapeutics Inc.) , ATOR-1144 och AC101 (i klinisk utveckling genom Shanghai Henlius Inc.). Alligators aktier handlas på Nasdaq Stockholm under tickern ”ATORX”. Bolaget grundades 2001 och har idag cirka 55 medarbetare. Huvudkontoret är beläget på Medicon Village i Lund, Sverige. För mer information, se www.alligatorbioscience.com.

Uppdaterad 2019-11-29