Alligator Bioscience arrangerar virtuellt KOL-event med anledning av den senaste interimsdatan från fas 2-studien med mitazalimab vid första linjens behandling av spridd bukspottkörtelcancer

27 juni 2023 – 15:00 CEST Med Dr. Zev Wainberg från University of California, Los Angeles (UCLA)

Lund, Sverige – Alligator Bioscience (Nasdaq Stockholm: ATORX) meddelar idag att man kommer att hålla ett virtuellt Key Opinion Leader (KOL)-evenemang om interimsdata från fas 2-studien OPTIMIZE-1, som utvärderar mitazalimab som första linjens behandling för patienter med bukspottkörtelcancer. Webbinariet äger rum tisdagen den 27 juni 2023 kl. 15:00 CEST. För att registrera dig för evenemanget, vänligen klicka här.

Zev Wainberg, professor i medicin vid University of California, Los Angeles (UCLA) och biträdande chef för UCLA Gastrointestinal (GI) Oncology Program, kommer att presentera det medicinska behovet och det nuvarande behandlingslandskapet för patienter som lider av metastaserad bukspottkörtelcancer, samt mitazalimabs potential att utgöra en effektiv och säker första linjens behandling.

I en diskussion modererad av Alligators Chief Medical Officer Dr. Sumeet Ambarkhane kommer det dessutom att ges en inblick i de senaste interimistiska effekt- och överlevnadsdata från fas 2-studien OPTIMIZE-1 som utvärderar CD40-agonisten mitazalimab i kombination med kemoterapi (mFOLFIRINOX) i första linjens behandling av spridd bukspottkörtelcancer.

Som en påminnelse visade den senaste interimsanalysen, som publicerades den 2 januari, uppmuntrande resultat för patienter med bukspottkörtelcancer som behandlats med mitazalimab i kombination med kemoterapi, med en objektiv tumörrespons (En. Objective Response Rate = ORR) på 52 % och en sjukdomskontroll (En. Disease Control Rate = DCR) på >90 %.

En direktsänd frågestund kommer att följa de formella presentationerna.

Uppdaterad 2023-06-13