Alligator meddelar att första patienten doserats i klinisk fas II-studie i samarbete med Shanghai Henlius Biotech, Inc. och AbClon, Inc.

Lund, 20 oktober 2021 – Alligator Bioscience AB (”Alligator” eller ”bolaget”) meddelar i dag att bolaget har informerats om att den första patienten har doserats i den kliniska fas II-studie som genomförs tillsammans med Shanghai Henlius Biotech, Inc. och AbClon, Inc. Alligator utlicensierade AC101 till AbClon, Inc. i oktober 2016. Abclon, Inc. har därefter underlicensierat AC101 i Kina för klinisk utveckling till Shanghai Henlius Biotech Inc. (Pressmeddelande från den 7 november 2018).

”Vi är glada över beskedet att Henlius Biotech har doserat den första patienten med AC101 (HLX22).  Tidigare har den kliniska fas I-studien visat att HLX22 tolereras väl och har en god säkerhetsprofil. Fas II kommer att förstärka säkerhetsdatan och jämföra den kliniska effekten hos AC101 (HLX22) med placebogruppen”, säger Søren Bregenholt, VD för Alligator Bioscience. ”Inledningen av dosering i fas II-studien med AC101 (HLX22) är ett viktigt steg framåt för våra förstklassiga antikroppsteknologier och partnersamarbeten.”

För mer information, kontakta:

Julie Silber, Investor Relations
Telefon: +46 46-540 82 23
E-post: 
jur@alligatorbioscience.com

Om Alligator Bioscience

Alligator Bioscience är ett bioteknikbolag i klinisk fas som utvecklar antikroppsbaserade cancerläkemedel för tumörriktad immunterapi. Projektportföljen innehåller två kliniska läkemedelskandidater: CD40-agonisten mitazalimab och 4-1BB-antikroppen ATOR-1017. Alligator Bioscience utvecklar ALG.APV-527 tillsammans med Aptevo Therapeutics Inc. och en ej offentliggjord målmolekyl baserad på bolagets egenutvecklade teknologiplattform Neo-X-Prime™ i samarbete med MacroGenics Inc. Utlicensierade utvecklingsprogram omfattar AC101 i klinisk utveckling genom Shanghai Henlius Biotech Inc och en ej offentliggjord molekyl till Biotherus Inc. Alligator Biosciences aktier handlas på Nasdaq Stockholm under tickern (ATORX). Alligator har sitt huvudkontor i Lund. För mer information, vänligen besök http://www.alligatorbioscience.com.

Om Shanghai Henlius Biotech, Inc.

Henlius (2696.HK) är ett globalt biofarmabolag med visionen att erbjuda högkvalitativa, prisvärda och innovativa biologiska läkemedel för patienter i hela världen med fokus på cancer, autoimmuna sjukdomar och ögonsjukdomar. Hittills har tre produkter lanserats i Kina och en i EU. Ansökningar om nya läkemedel (NDA) för tre produkter har godkänts för granskning i Kina. Sedan grundandet 2010 har Henlius byggt upp en integrerad biofarmaceutisk plattform med fokus på hög effektivitet och innovation under hela produktens livscykel, inklusive FoU, tillverkning och kommersialisering. Henlius har inrättat globala FoU-center och en Shanghai-baserad produktionsanläggning som är certifierad av Kina och enligt EU:s god tillverkningssed (GMP).

Om AbClon Inc.

AbClon, baserat i Seoul, Sydkorea, är inriktat på forskning om och utveckling av nya antikroppsläkemedel. Bolaget har utvecklat två plattformar, Novel Epitope Screening Technology (NEST) och en plattform för monoklonala antikroppar (AffiMab), för att påskynda upptäckts och utveckling av innovativa antikroppsbaserade läkemedel.

Uppdaterad 2021-10-21